Leírás
Naturmind útifű maghéj 300g
A specifikációban szereplő adatok 100 g termék tápanyagösszetételére vonatkoznak.
Az útifűfélék családjába tartozó útifű maghéj (psyllium husk) kiváló rostforrás, a kiegyensúlyozott étrend részeként hatékonyan segíti az emésztőrendszer optimális működésének fenntartását. Az útifű maghéj különösen magas folyadékfelszívó képességgel rendelkezik: a saját súlyának húszszoros tömegű vizet tud megkötni, így hatékonyan enyhíti a székrekedés tüneteit, azonban hasmenés ellen is hatékonyan alkalmazható.
Ideális esetben az emberi szervezetnek napi 25 g élelmi rost fogyasztására van szüksége az emésztés megfelelő működésének fenntartásában - a rostok segítik az élelmiszerekben található fontos tápanyagok felszívódását, a salakanyagok szervezetből való gyors távozását és a toxikus anyagok eltávolítását.
Az útifű maghéj azok számára is megfelelő rostforrás, akik érzékeny bélrendszerrel rendelkeznek. A búza rostjai által kidörzsölt belekre az útifű maghéj nyugtató hatással van. Fogyasztása ajánlott a szorulás, hasmenés, puffadás tüneteinek enyhítésére, kúraszerű alkalmazása pedig javasolt az emésztőrendszer tisztításához.
Felhasználási javaslat:
Az útifű maghéj többféleképpen fogyasztható. Lehet önmagában, egy nagy pohár folyadékban elkeverve, vagy ételhez (krémek, töltött, rakott ételek, levesek, főzelékek stb.) adva, akár kenyérbe vagy péksüteménybe sütve is. A rostok épségét a hő nem befolyásolja.
Vízmegkötő képessége miatt kitűnő állományjavító lehet, például gyümölcs- és zöldségpépek szilárdításához használható (pl. rétes készítésekor a töltelékhez keverhető).
Adagolása több tényező függvénye, például az is meghatározza, milyen célból fogyasztjuk. Általánosságban 1-3 teáskanál mennyiség javasolt. Akár folyamatosan is fogyasztható, de érdemes szakember véleményét kikérni erről.
Összetevők:
99%-os tisztaságú útifű maghéj
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
- Energiaérték: 146 kJ / 35 Kcal
- Zsír: 1 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
- Szénhidrát: 3,6 g
- amelyből cukrok: 0 g
- Rost: 82 g
- Fehérje: 2,8 g
- Só: 0,14 g