Coco24 kókuszolaj vödörben 1000ml
Coco24Leírás
Coco24 kókuszolaj vödörben 1000ml
Finomított, nem hidrogénezett kókuszolaj.
Szűrt, színtelen, illatmentes kókuszolaj, amely egyaránt felhasználható sütéshez-főzéshez, ugyanakkor bőrápoláshoz is.
Tápanyag-összetétel 100 ml kókuszolajban:
Energiatartalom: 3670 KJ / 875 kcal. Ebből 86 g telített zsírsav, 6 g egyszeresen telítetlen, 3 g többszörösen telítetlen.
Közepes lánchosszúságú telített zsír, amely transzzsírsavat nem tartalmaz.
Kitűnően használható sütéshez, mivel 198 C°-ig nem oxidálódik.
Közel 50% laurinsav tartalma miatt antibakteriális.
Koleszterinmentes.
100% natúr, adalékmentes termék. 25 C° alatti hőmérsékleten zsírszerűvé szilárdul. Hűtést felbontás után sem igényel.
A legjobb sütőolaj, melynek oxidációs pontja 198 C fok, a növényi olajok közül a legmagasabb. Ez azt jelenti, hogy hevítés esetén sem indít be káros oxidatív folyamatokat, vagyis kóros sejtburjánzást. A kókuszolaj 92 %-ban közepes lánchosszúságú telített zsírsavakból áll.
Sütés, főzés esetén használható önmagában, de az ára meghaladja a hagyományos növényi olajokét. Célszerű olívaolajjal összekeverve használni, úgy, hogy a keverék 30-50%-a legyen kókuszolaj. Sütés során a hőfokot érdemes 175 C° alatt tartani.
Minthogy az olvadáspontja 24-25 C° között van, ezért hideg salátákra öntetként nem lehet felhasználni folyékony állapotban sem, mert a hűvös zöldségektől azonnal megdermed. Az egyetlen mód, amivel ez elkerülhető, ha más növényi olajjal összekeverve használjuk fel a salátához.
A kókusz tartalmaz magnéziumot, kálciumot, cinket és vasat is. A kókuszolajban található közepes láncú zsírsavak gombaölő és antibakteriális hatását már rég óta ismerik a kutatók. Az általuk inaktivált mikroorganizmusok közé tartoznak a baktériumok, élesztő-, és egyéb gombák, valamint burkolt vírusok. A közepes láncú trigliceridek a szénhidrátokhoz hasonlóan azonnal az izomsejtekbe jutnak, kikerülve a hagyományos zsírok feldolgozásához szükséges anyagcsere-folyamatokat, így zsírként nem tárolódik a szervezetben és a májat sem terheli meg. Diéta során a zsírok egy részét és a szénhidrátot lehet vele helyettesíteni.
Rendszeres használata olyan zsírsavakat juttat a szervezetbe amilyen az anyatejben található, ez a laurinsav. A laurinsav jótékony hatással van az immunrendszerre. Az emberi szervezetben monolauránná alakul át, amelyet többek közt a herpesz, az influenza elpusztítására használ fel.
Étkezési célú felhasználása mellett számos területen alkalmazható. Molekuláris szerkezetének köszönhetően könnyen felszívódik a bőrbe anélkül, hogy zsíros foltot hagyna maga után. Bejutva a bőr mélyebb rétegeibe megerősíti a belső szöveteket. Ugyanígy a napsütés okozta károkat is képes csökkenteni. Bőrünk selymesebb, puhább lesz tőle.
A külső hőmérséklettől függő halmazállapot-változás (folyékony vagy szilárd) természetes jelenség, a kókuszzsír minőségét nem befolyásolja.