Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

14 napos fogyasztói elállási jog

Az indoklás nélküli (fogyasztói) elállási jog gyakorlása esetén irányadó szabályok

A 45/2014 (II. 26.) Kormányrendeletben /a továbbiakban: „Kormányrendelet”/ meghatározott 14 napos elállási határidőt biztosítjuk a fogyasztónak minősülő vásárlói (a továbbiakban: „fogyasztó”) számára az elállási jog gyakorlását.

E határidő a termék a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától kezdődik. Felhívjuk a figyelmet ugyanakkor, hogy a fogyasztó elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja.

Az elállási jog gyakorlása esetén, a Kormányrendelet értelmében a fogyasztó köteles a megvásárolt terméket haladéktalanul, de legfeljebb legkésőbb az elállás velünk történt közlésétől számított tizennégy napon belül visszaküldeni, illetve az üzletben a termék átvételére meghatalmazott személynek átadni.

A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi/visszaszolgáltatja.

Lényeges, hogy a fogyasztót nem illeti meg elállási jog egyebek mellett romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében; olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza; illetve olyan termék tekintetében sem, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel.

Elállási jog gyakorlása: kérjük töltse ki az elállási nyilatkozatot.